ELKE ZONDAG OPEN VAN 13U30 TOT 18U!
Blog: Bouclé

Lorem Ipsum dolor sit amet


Mangohout is een hardhout soort, afkomstig uit Zuid-Oost Azië met name India. Een mangoboom kan wel tot zo’n 40 meter hoog worden met een stam van 3 à 4 meter dik. Mede hierdoor krijg je dikke stevige planken, waardoor mangohout uitermate geschikte is voor meubelen en bouwconstructies. Mangohout heeft een warme uitstraling met een licht tot goudbruine kleur. Mango kan ook wel vergeleken worden met teakhout, maar heeft door zijn specifieke structuur toch zijn eigen karakteristieke eigenschappen en uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor is ook elk meubelstuk uniek! Daarnaast is Mangohout een ecologisch verantwoorde houtsoort. De boomsoort staat namelijk niet op de lijst voor bedreigde boomsoorten.

Wat is bouclé stof?

Mangohout heeft een warme uitstraling met een licht tot goudbruine kleur. Mango kan ook wel vergeleken worden met teakhout, maar heeft door zijn specifieke structuur toch zijn eigen karakteristieke eigenschappen en uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor is ook elk meubelstuk uniek! Daarnaast is Mangohout een ecologisch verantwoorde houtsoort. De boomsoort staat namelijk niet op de lijst voor bedreigde boomsoorten.

Voor- & nadelen


    Kan verkleuren bij overmatige blootstelling aan zonlicht (net zoals vrijwel elke lichte stof)

Zo combineer je bouclé in je interieur: 3 tips

Doordat de stof zo luxueus, duurzaam en warm oogt, combineert bouclé makkelijk met meubels en accessoires in andere materialen. We geven drie tips.

  1. Contrast: door te combineren met andere materialen en kleuren zorg je meteen voor meer contrast. Kies bijvoorbeeld voor meubels en accessoires in materialen die een contrast vormen met de zachte, warme textuur van deze stof. Ga voor marmer, steen, metaal voor een stoer contrast en geef zo je interieur instant wat meer pit. Wil je juist wat meer diepte en dimensie in je interieur? Combineer bouclé dan met andere texturen zoals fluweel, zijde, wol of geweven materialen. Daarnaast kun je ook contrasteren met kleur. Werk je verder op de warmte die de stof uitstraalt of kies je net voor koele kleuren om de geweven stof te benadrukken? 
  2. Glans: voeg elementen met een glanzende afwerking toe om te variëren met de matte textuur van bouclé. Denk aan warme, metallic kleur zoals brons en goud. Het reflecterende oppervlak voegt glans en een vleugje luxe toe aan het geheel.
  3. Proporties, laagjes en balans: zorg ervoor dat de schaal en grootte van de items in evenwicht zijn bij het combineren van meubels en accessoires in dit materiaal. Voor een extra interessante touch voeg je laagjes en details toe met bouclé stof. Combineer bijvoorbeeld een bouclé accessoire met een meubelstuk in dezelfde stof.

Onderhoud

Om optimaal van je bouclé meubels te kunnen genieten, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Gelukkig is dit heel eenvoudig.

  • Voor ingebruikname: Allereerst raden wij aan om een meubel, zeker in een lichte stof, niet in de volle zon te zetten. Dit kan ervoor zorgen dat de stof kan verkleuren. Ten tweede hou je je huisdier ook best weg van zulke stoffen om te voorkomen dat hun nagels erin blijven haken. Als laatste is het sterk aanbevolen om het meubel voor gebruik te impregneren met een daarvoor bestemd product. Hierdoor zal de stof water- en vuilafstotend zijn en kunnen vlekken niet diep in de stof trekken.
  • Help, een vlek: Toch een vlek op je meubel? Geen reden tot paniek! Neem een propere doek en maak deze vochtig met een beetje warm water. Probeer voorzichtig de vlek uit het meubel te deppen. Ga niet wrijven, want dit is niet goed voor het materiaal. Als warm water onvoldoende blijkt, kun je een daarvoor bestemd reinigend product gebruiken. Gebruik geen agressieve schoonmaakproducten, want dit kan de stof beschadigen. Geen vlek, wel hardnekkig vastzittende kruimels? Je komt met stofzuigen vaak ook al een heel eind. 
  • Opruwen: Vlekken en/of kruimels verwijderd? Dan kan het zijn dat de stof wat geplet oogt. Om de oorspronkelijke look weer terug te krijgen, kun je het beste je meubel even goed uitkloppen. Je zult zien dat de stof z’n veerkracht in geen tijd weer terug heeft. Voor optimaal gebruiksgenot van je bouclé meubel ruw je best regelmatig de haartjes op. Dit voorkomt een zitspiegel van de platgedrukte haartjes. Wanneer de haartjes niet regelmatig opgeruwd worden, wordt het steeds moeilijker om de schaduw weg te krijgen. Het opruwen is gelukkig erg makkelijk. Wrijf de haartjes in tegengestelde richting zodat ze niet platgedrukt liggen.

Nu weet je wat de stof juist is, de voor- en nadelen zijn, hoe je deze onderhoudt en hoe deze zich laat combineren. Speel met verschillende combinaties en texturen totdat je een harmonieus en uitnodigend geheel creëert dat past bij je persoonlijke smaak en stijl. Blijf dus vooral zelf experimenteren om je eigen stijl te ontdekken. En raak je er toch niet helemaal uit? Dan staan onze collega’s in de winkel je graag bij met stijladvies! 

Velvet green

sdjkfljdlksjdmfkljqlflkjsdlkjflskjdkf

Nieuwsbrief